PIET KROEZE – bassist bij Funky Blue Bastards!!

Na een lange zoektocht, ook wel vanwege verstoring door de corona-lockdowns, hebben we nu dan toch een zeer geschikte bassist gevonden. Welkom Piet!!

“The Blues Has Got Me.” Of het nou blues balads, funky blues of bluesrock is. Al zo’n kleine 20 jaar probeert Piet dat stuk hout met snaren in bedwang te houden. Maar bij de blues lukt dat niet. Dan gaat-ie helemaal los. Ervaring opgedaan in verschillende locale bandjes en bij diverse CD-opnames. Nooit echt grote podia’s gekraakt, maar wèl heel veel gespeeld. Altijd gepassioneerd, met veel liefde voor muziek, zéker voor de blues en helemaal vergroeid met zijn basgitaar.  Invloeden: Clapton, Bonamassa, Oldies als Muddy Waters, Robert Johnson. Maar ook mooie balades van Beth Hart, Susan Tedeschi, Bonnie Raitt.  Zijn motto: “Watch out and keep the blues alive!!”

Vacature zangeres/zanger

Yess! Het coronatijdperk lijkt een beetje voorbij te zijn en we zijn weer begonnen!!

We zoeken nog steeds een goede zangeres of zanger.

Wie is, of weet, een leuke, goede zangeres of zanger uit de omgeving van Utrecht, die zin heeft om mee te doen?

Wij spelen blues en bluesrock muziek met af en toe wat invloeden uit de Jazz en de Funk. Zie ook onze Facebookpagina https://www.facebook.com/funkybluebastards/

We repeteren eens per week op de dinsdagavond in Nieuwegein.

Heb je interesse stuur dan een Pb via Facebook of stuur een email naar dirk.j.pronk@gmail.com. We spreken je graag!

FRANÇOISE VAAL – Leadzangeres bij Funky Blue Bastards!!

Yesss! Onze band is weer helemaal compleet en vernieuwd met Françoise Vaal als leadzangeres en ware performer. Welkom Françoise!

Na jarenlang de frontvrouw van de hardrrock groep AC/DShe te zijn geweest, werd het tijd voor wat anders. De moeder van de rockmuziek ontbrak nog in het rijtje: de blues!  Haar krachtige vocalen hebben al velen overtuigd de afgelopen decennia. Bij Funky Blue Bastards laat ze de andere kant van haar stem horen. Met als motto: “Als je iets doet moet je het ook goed doen.” en … “with a lot of fun!” gaat dat nog heel wat worden!!

Mooie repetitie in een perfecte omgeving en sfeer!

Afgelopen dinsdag heerlijk gerepeteerd in onze nieuwe oefenstudio. Voor het eerst met zangeres Françoise Vaal die de komende weken met ons gaat meedoen. Françoise komt uit de hardrock scene en ze wil haar grenzen weer eens verleggen. Gewoon een nieuw avontuur aangaan. Dus waarom niet The Blues? Nou dat kàn en dat belooft wat!

To be continued … stay tuned.

ADRIAAN DRENTH – nieuwe bassist bij Funky Blue Bastards!!Yes!! We zijn erg in ons sas met onze nieuwe bassist Adriaan Drenth met wie de banden teruggaan tot wel veertig jaar geleden. Ervaring genoeg dus! Adriaan legt op professionele wijze, samen met drummer Johnny, de basis voor een strakke en soepele ritmesectie die onze muziek nodig heeft. Na een veel te lange stop zijn we nu sinds een paar weken weer lekker bezig ons repertoire op te bouwen en zijn stuwende basriffs en gave loopjes geven hieraan en stevige meerwaarde. Jullie gaan dus méér van ons horen. Welkom Adriaan!

OTTO OUDERKERK – (Inval) Bassist bij Funky Blue Bastards!

Met veel plezier willen wij jullie laten weten dat Otto Ouderkerk bij ons invalt als bassist, totdat we een vaste bassis hebben gevonden … wat wel eens heel erg lang kan gaan duren 😉

Otto is een fijne en kundige collega die veel te delen heeft en hij is een zeer natuurlijke en zelfverzekerde artiest. Een ware performer on stage!

 

JOHNNY BREURING – Drummer bij Funky Blue Bastards!

We zijn blij met onze nieuwe energieke drummer Johnny Breuring!

Johnny heeft als drummer, maar ook als leadzanger samengewerkt in diverse bands, met meer of minder bekende collega muzikanten. Als leadzanger heeft hij meegewerkt aan het album Just Our Friends (Sueno 170574) met de track Heaven Stood Still, en het album Point Blank van The Brood Roosters (DRC entertainment 112006).

De muzikale invloeden waar hij zijn inspiratie vandaan haalt zijn zeer divers: Pop, Blues, Soul, Rock, Rockabilly, R&B, Country, Funk, Latin en Reggae.Johnny maakt met deze stijlen zijn eigen onmiskenbare vette drum-grooves in de band en ook neemt hij een deel van de vocalen voor zijn rekening!

Funky Blue Bastards zoekt een nieuwe zangeres!! Omgeving Utrecht.

Vanwege zeer drukke bezigheden privé, heeft onze zangeres Bianca onze band verlaten …

Wie is, of weet, een leuke, goede zangeres die nu ff niks te doen heeft maar wel snel wil meedoen met onze Blues-Rock band Funky Blue Bastards. een energieke band uit de omgeving van Utrecht. Wij spelen blues/bluesrock muziek met invloeden uit de Jazz en de Funk. Zie ook onze Facebookpagina https://www.facebook.com/funkybluebastards/  We repeteren eens per week op de dinsdagavond in Houten. Heb je interesse stuur dan een Pb via Facebook of stuur een email naar dirk.j.pronk@gmail.com. We spreken je graag!

Nieuwe bassist Peter van Hoorn!

12 juli

Je ziet het goed … onze omslagfoto is bijgewerkt!

We hebben een nieuwe bassist Peter van Hoorn. Hij stond als bassist al vele malen op diverse bekende podia en als professioneel geluidsman regelt hij het geluid op de bekende podia. Altijd makkelijk! 

Onze band is nu weer helemaal compleet met:
Bianca Brak – zang
Peter van Boven – zang
Joost Legebeke – bluesharp
Joost Niessen – toetsen
Dirk Pronk – gitaar
Peter van Hoorn – bas
Ad Hazenberg – drums

Stay tuned!!