Members

HANS HOOGBERGEN – ZANG

Van jongs af aan zingen in een kerkkoor, een moeder die dagelijks aria’s ten gehore brengt, Tommy van The Who als eerst beluisterde popmuziek en Ian Gillan als inspiratie in de pubertijd. Dat is een beetje zijn muzikale achtergrond. Jong gestart met zingen heeft hij flink wat (podium)ervaring opgebouwd in diverse bands, voornamelijk pop/rock-cover-bands.

Hij is zeer recent toegetreden tot FBB om kennis te maken met het blues-genre, daarbij sinds kort vooral geïnspireerd door Michael Landau en Joe Bonamassa . Natuurlijk is het onmogelijk als muzikant zonder blues-nummers een repertoire te vormen. En met blues als basis van alles wat pop of rock is het zijn doel om de basis van alle popmuziek beter te leren kennen en dat weer ten gehore te bregen in zijn eigen stijl. En hij geniet zichtbaar daarvan!

JOOST LEGEBEKE – BLUESHARP

De mondharmonica is al 40 jaar zijn grote liefde. Geïnspireerd door grootheden zoals John Mayall kwam Joost al vroeg in contact met muzikanten en sloot zich al snel aan bij zijn eerste band, “Black Flame”. Met hun stevige Blues-Rockstijl heeft die band menig dorpscafé op zijn grondvesten doen trillen. Joost komt oorspronkelijk uit Noord-Holland en is begin ‘ 80 naar Veenendaal verhuisd. Ook in die plaats heeft hij snel nieuwe muzikale vrienden leren kennen waarmee de band “Bloozinay” ofwel “Blues in A” werd opgericht. Later is die succesvolle formatie overgegaan in de band “Blues Syndicate” en weer later, via jamsessies en diverse blues-formaties, is Joost nu helemaal thuis bij FBB. Invloeden en interesses: Alles waar een lekkere scheurende Bluesharp in zit zoals: John Mayall, Bluesbreakers, Eric Clapton, Muddy Waters, BB King, Allman Brothers, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix etc. Andere muziekstijlen: Latin, Reggae, Jazz. Altijd bezig met muziek maken: “Hoe meer hoe beter!”

JAAP WIGGERS – HAMMOND/KEYBOARDS

Op twaalfjarige leeftijd met het orgel in aanraking gekomen en verslaafd geraakt aan het geluid en de mogelijkheden hiervan. De liefde voor het orgel was geboren bij het horen van Jimmy Smith, Jimmy McGriff en zijn grote idool en voorbeeld Jon Lord van de hardrockband “Deep Purple”. Via de schoolband in het muzikantencircuit terecht gekomen in Noord-Holland alwaar hij in diverse coverbands elk weekend in dancings in West-Friesland speelde. Later via diverse bands in het noorden van Nederland in Almere-Haven terecht gekomen om daar al enige jaren deel te nemen aan diverse jamsessies. In Almere benaderd om als organist in een Deep Purple tribute band te komen spelen waarmee hij al weer enkele jaren met plezier de podia bestijgt. Ook de behoefte bleef bestaan om lekkere blues en rock te blijve n spelen en hier openbaarde zich de mogelijkheid om bij FBB te komen spelen. Samen lekker muziek maken en knallen met publiek erbij.
Tenslotte: ” Het orgel maakt een band compleet.”

DIRK PRONK – GITAAR

Slag-/sologitaar, houdt van stevig, melodieus, en een goede groove. Hij vond zijn eerste gitaar op zeer jonge leeftijd bij de vuilnisbak en daarmee is zijn muzikale loopbaan begonnen. Invloeden: Rolling Stones, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Supertramp, Pink Floyd, The Band, John Mayall, Eric Clapton, Allman Brothers, J Geils Band, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan. Heeft een lange historie in diverse Pop- en Classic Rock coverbands en is. na een tijdje in een leuke andere Bluesband te hebben gezeten, met FBB weer lekker terug bij zijn roots, Blues en Rock nu dus met invloeden uit de Jazz. Een van zijn vele lijfspreuken is: “Ik zeg hé zeg ik, wat zeg ik? … Já zegt ie!”

DICK FRINSEL – BASS

Dick is een zeer ervaren muzikant die is opgegroeid in een muzikaal gezin. Elke dag werd  steevast na het eten muziek gemaakt. Hij heeft muzieklessen gevolgd en is begonnen met piano. De muziekleraar wist echter geen raad met zijn fascinatie voor de Beatles. Op zijn 12e had hij voor het eerst een basgitaar in handen, dat vond hij veel spannender. Invloeden zijn onder andere: John Mayall, Frank Zappa, Pink Floyd. Woodstock maakte diepe indruk op op hem (op wie niet). Toen hij 17 was kwam hij bij een reli-popgroep die tamelijk populair werd. In een paar jaar tijd heeft hij veel ervaring opgedaan. Honderden optredens gehad en ook radio en tv opnames gedaan, buitenlandse tournees gehad en 3 studioalbums gemaakt. Later, tijdens zijn studie in Nijmegen, is hij bij een poprockband terecht gekomen, met eigen nummers. En daarnaast heeft hij in diverse coverbandjes gezeten, studio- en begeleidingswerk voor anderen verzorgd en nog weer later tijdens zijn studie aan de kunstacademie veel projecten met muziek en geluid gedaan. Inmiddels is hij in bezit van een eigen homestudio met midi en synthesizers. Daarop volgde een periode met veel homestudiowerk, schoolmusicals geschreven en uitgevoerd, eigen nummers gemaakt. Af en toe nog in wat gelegenheidsbandjes gezeten. Tegelijk met zijn gitaarverzameling, die hij ook heeft, groeide zijn belangstelling om weer meer live te gaan spelen. Corona gooide wel even roet in het eten, maar nu gaat hij weer helemaal los bij Funky Blue Bastards.!! Zijn motto: Samen muziek maken blijft toch het leukste!

VINCENT VAN TUIL – DRUMS

Als klein ventje begon het, zoals bij velen, op de potten en pannen zittend voor de televisie kijken naar top pop en dan meetikken. Omdat hij zo idolaat bleef van drummen en drumstellen werd er al op zijn 6e een heus drumstel in huis gehaald. Als het maar even kon zat hij op zolder achter zijn drumstel. Lekker meespelen met platen van zijn vader. Ondermeer met veel blues en Rock. Cream, clapton, Livin’ Blues, Deep Purple, Kayak, supertramp…

Op zijn 14e zat Vincent al in zijn eerste echte band, Screaming Silence. Een New wave band. Later volgde South of Heaven. Een gitaarrockband. Mooie herinneringen en veel gespeeld. Onder andere in Paradiso en op uitnodiging van Herman Brood in café Naar Boven in Amsterdam.

In die tijd ook nog les gehad van Cesar Zuiderwijk, Vincent’s  grote voorbeeld wat betreft Nederlandse drummers.

Invloeden uit Rock en Metal. Van Led Zeppelin, Thin Lizzy. Iron Maiden, Metallica tot Flames en Gojira

In veel bands gezeten en ook veel invalwerk gedaan zoals bij Rob Orlemans & Half past Midnight. Daarnaast heel wat projecten en veel sessies.

Op dit moment speelt Vincent als drummer bij Sin City Rebels. Een heavy rockband met invloeden van AC/DC, Black Sabbath en Motorhead.

En nu, natuurlijk Funky Blue Bastards, super lekkere blues en bluesrock. Toch weer anders en toch ook helemaal thuis en … superstrak!

Zijn motto: “Terug naar m’n roots… Heerlijk!!!”